måndag 17 maj 2010

FIFA


vad hander med barnen?

Haller for tillfallet pa pch forsoker pa tag pa biljetter till VM. Forhoppningsvis blir det en av Semifinalerna! Fragan ar om man egentligen vill vara med och stotta ett arrangemang som VM och FIFA.

Att vara i Sydafrika under VM-tider marks mer och mer. Det ar flaggor och fotbollar overallt. Aven turisterna borjar invardera landet. Dock inte sa mycket svenskar, av nagon sur anledning sa ar de inte med.

Bakom alla fina reklamer om FIFA, sa gommer sig dock sorgliga siffror. Under VM forvantas ca. 100 000 prostituerade importeras till Sydafrika. Orsak? Rika europeiska man aker pa semester utan sina fruar!
Det pagar aven kampanjer just nu runt om i Sydafrika dar de samlar in alla gatubarn sa att de inte ska tvingas in till prostitution under VM. Tyvarr sa kommer det hela tiden uppdateringar om unga flickor som blir kidnappade. Det var aven ett lagforslag om att prostitution ska bli lagligt under VM bara for att gora besokarna nojda. Sjukt? JA!!

1 kommentar:

  1. Hej Lina!

    Long time no hear on the world wide web.

    Läste igenom alla inlägg du hunnit med medan jag har varit sjukt överhopad av jobb. Mycket intressant läsning som vanligt. :)

    Har du fått biljetter till nån match än? Och i så fall vilken?
    Jag har hittills inte orkat se nånting på VM pga de ökända vuvuzuelorna. Man får liksom sätta tv:n på ljudlöst om man ska palla. ;)

    Och så en annan fråga: NÄR kommer du hem?

    Stor kram!

    /m

    SvaraRadera