onsdag 26 maj 2010

Vintertider

Jag har nog aldrig sett pa sa mycket film som jag har gjort har i S.A och sarskilt nar det kommer till Bio. Priset for en normal biobiljett har ligger pa ca. 20 kr och pa tisdagar ar det alltid halva priset. Vart??

Svar: JA!

Nu ar det dessutom vinter har och deras favoritsysselsattning kvallstid ar att sitta under massor av filtar och titta pa film. Mys?

Svar: JA!

måndag 24 maj 2010

Trotsig!

Pastor Charles har lart sig psykologi a la Lina. Sag at mig att jag inte klarar det eller ar for feg och jag gor det dubbelt upp.
De har tjatat pa mig sedan jag kom hit att jag maste ge mig ut pa de sydafrikanska vagarna, men med kvinnlig list har jag undvikit det so far. Fram till i lordags da Charles pastod att jag inte vagade kora bil i S.A. Sa jag tar hans bil och nycklar, och tar inte bara en tur runt kvarteret, utan drar pa en cruisarrunda till bade beachen och bergen. Den ni!
(Det bor ej namnas att vindrutetorkarna akte pa x- antal ganger i solskenet och att jag standigt forsokte att vaxla med hoger hand utan att finna nagon vaxelspak)

måndag 17 maj 2010

FIFA


vad hander med barnen?

Haller for tillfallet pa pch forsoker pa tag pa biljetter till VM. Forhoppningsvis blir det en av Semifinalerna! Fragan ar om man egentligen vill vara med och stotta ett arrangemang som VM och FIFA.

Att vara i Sydafrika under VM-tider marks mer och mer. Det ar flaggor och fotbollar overallt. Aven turisterna borjar invardera landet. Dock inte sa mycket svenskar, av nagon sur anledning sa ar de inte med.

Bakom alla fina reklamer om FIFA, sa gommer sig dock sorgliga siffror. Under VM forvantas ca. 100 000 prostituerade importeras till Sydafrika. Orsak? Rika europeiska man aker pa semester utan sina fruar!
Det pagar aven kampanjer just nu runt om i Sydafrika dar de samlar in alla gatubarn sa att de inte ska tvingas in till prostitution under VM. Tyvarr sa kommer det hela tiden uppdateringar om unga flickor som blir kidnappade. Det var aven ett lagforslag om att prostitution ska bli lagligt under VM bara for att gora besokarna nojda. Sjukt? JA!!

Vishet



En dag vill jag ocksa vara en vis dam. Jag tror dock att jag har tagit arets visaste beslut.
Jag ar lycklig!
SommarSverige har kommer jag!
See ya!

Kontrasternas land!

Sydafrika ar verkligen kontrasternas land. Fredag kvall tog min extra mamma med mig till en italiensk restaurang i ett kopcenter dar vi cruisade runt mellan Gucci, Dior, Burberry, Louis Vuitton osv.
Lordag morgon hamtas jag upp av Uncle Ivan som tar med mig till nagra av Kapstadens alla Township. En mycket givande tur dar vi besokte en del manniskor och dar manniskorna oppet satt vid gatan och rokte pa, dar de oppet slogs men ingen grep in, dar barnen satt ensamma mitt i vagen utan nagra vuxna i narheten.
Det kallas kontrast, men i detta fall inte pa det fagra satt vi anvander ordet da vi vill redigera vara bilder.

Ren lycka? Ser vi samma typ av leende pa diors senaste reklam??
Prinsessor fran en annan varld.

Forsta soldagen pa lange= tvattdag!
(Ni far ursakta bildkvaliten, da jag inte kunde ga ut ur bilen pa grund av min hudfarg. Ge mig lite mera sol tack, min hud har for stark kontrast till mina vanner i dessa omraden)



onsdag 12 maj 2010

Dagens Hippo!

Denna dag roade jag mig med att skriva kvartalsrapport till PMU. Det fantastiska med internationella datorer ar dock att de saknar de 3 gyllene bokstaverna som i detta fall inte ar GCK. Sa jag fick helt enkelt kopiera vara fagra bokstaver fran internet och sedan sitta och klistra in dem pa varje stalle dar de ville forgylla dokumentet. Lovley!

Kvallen spenderade jag pa JazzArt dar jag tog en klass i modern dans. Det fina var dock att det inte var en nyborjarklass vilket min van pastod att det skulle vara. Sa jag fick glatt ala omkring pa golvet som en annan flodhast medan jag klurade pa vad lararen menade med att aktivera fotterna.

Nyss anlande en lady fran Amerika som ska bo med mig nagra dagar. Det finurliga ar dock att jag inte kan lata bli att fnissa (i min tysthet) at denna dialekt. Jag lar dock fa tillbaka da jag atervander till mitt kara Europa, da jag standigt far komplimanger om att jag redan pratar fager Ghetto Engelska.

Snabbtankt!

Min van satt forra veckan pa ett internet cafe, in kommer 3 man med pistoler. En av mannen springer fram till min van och haller upp en pistol mot hans huvud. Snabbtankt som han ar slanger han i vag sin bors under bordet. Sa nar mannen ber om hans bors svarar han arligt att han inte har nagon bors pa sig.
Hur kan man ens tanka i en sadan situation?
Hans argument var "Man far ju inte vara dum"

Somnlosa natter!

Har de senaste 2 veckorna haft stora problem med det overkansliga larmet dar jag bor. Nar vinterstormarna kommer sa gar alarmet igang om det blaser forbi ett lov, mycket praktiskt maste jag saga. Sa de senaste natterna har jag fatt springa upp regelbundet och stanga av alarmet.
Provade nagra natter att sova utan alarm med ena ogat oppet.
Jag pratade med min kare granne om mitt fina dilemma och de skrattade glatt at den blasta svensken som sprang och kollade bakom gardinen varje gang larmet gick. Gar larmet sa laser man in sig pa toaletten!
Jag maste dock erkanna att jag hellre ligger och lyssnar efter mystiska ljud an pa den fagra larmsignalen.

fredag 7 maj 2010

Pelican - Kung av soptippen! eller hur vart det nu?

Pelicaner i dess ratta miljo?

Bildack pa sin ratta plats?

Jag hade en gang en bat, men det var for lange sen, sa lange sen!
Sa svara mig nu, vad gjorde du?
Svara mig ni, vad jag gjorde vi?



Sant som gor vandringen lite roligare!

Sant som gor vardagen lite festligare, som saltet pa den Sydafrikanska maten!

Veckans barnvakt!


Veckans barnvakt ar ingen mindre an Nikita, och det tackar jag glatt for.


Veckans andra tydliga bonesvar: Jag inser att jag verkligen saknar mina vanner i Svea och att jag saknar konst och manniskor som tanker.


Gud ger mig galna dagar med Matthew och Nikita: Multikonstnarer, psykologistuderande, dansande, surfande, helvilda manniskor. Merci mon dieu!

måndag 3 maj 2010

Thank you Auntie Jennie!




Det fina med S.A. ar att man far kalla alla aldre damer och herrar for auntie och uncle. (aldre ar av egen definition).


Dagens tack gar till Auntie Jennie! Jag ar en mycket bortskamd flicka som far pussar, kramar och varma sockar med rosetter. Det ar sadant man blir glad av om man heter Lina Katarina Larsson. Ett par fina sockar vid ett ovantat tillfalle!


Merci a vous!

Till Nilet och Majken!


Vad gor man inte nar man saknar Nilet lite for mycket! Jo, man gor det basta for att vara hennes copycat! Nu tanker jag pa dig varje gang jag kollar ner pa mina naglar. Fagert! Hade dock blivit fagrare om Majken befann sig i narheten.




Tack for dina brev Majken! De ar behovliga! Biktar mig har och erkanner att jag fallde nagra tarar igar nar jag laste nagra av dem. Du har redan hort min andra bikt, att jag redan tjuvoppnat dem alla... Puss pa er!


Jag befinner mig inte langre i Sverige


(Lamplig skylt for en lagstadieskola, inga vapen pa skolomradet)



Jag bor for tillfallet med ett aldre par pa 60+ medan min familj ar i Svea. Kvallen till ara stormades huset av deras vanner med familjer, och dessa mina vanner kan sina story's!


Jag har aldrig kant mig radd i S.A. so far, men efter deras sjalvupplevda och narastaendes upplevelser! Wii, jag kommer att sla pa alarmet pa dorren i natt.


De berattade om hur tjuvar har brutit sig in utan att de markt det och pa morgonen nar de vaknar sa ar telefonen och nycklarna som lag brevid huvudet borta. Hur de har vaknat mitt i natten av att en okand man stracker sig over dem for att ta deras bilnycklar, hur inbrottstjuvar kommit in genom taket osv.
Jag befinner mig inte langre i Sverige, inte langre i rod villa i Yttertavle.


Blessed day!


Det harliga med Gud ar att han hor Bon! Igar hade jag panik over att inte kunna ga pa promenader och insag att det jag mest behover just nu ar en trevlig promenad i trevligt sallskap.


Sa denna morgon ringer en fin dam fran kyrkan och sager att hon kommer och hamtar mig kl. 10.00. Visst tanker jag utan att fraga vart vi ska. Det visar sig att hon tar mig till den botaniska tradgarden i Capetown for en harlig promenad med en fantastisk kopp kaffe med uppfoljande cappuccino. Lovley! (Annars blir det blaskit kaffe dagarna i enda, sant man ror ut med sked!)


Nagra timmar senare ar jag lyckligare an pa lange och visare an timmarna innan efter ett harligt samtal med min 50+ till van. Merci a Vous!